08 Mayıs 2014

KATMER POĞAÇA

Pazar kahvaltılarında, piknik gezinizde, ev davetlerinizde, çocuklarınızın beslenme çantasında yiyebileceği doyurucu ve hafif bir lezzet. Adının poğaça olmasına bakmayın içinde katı margarin bulunmuyor zeytinyağı ile kat kat açılan yumuşacık bir tarif.

Malzemeler

*1 su bardağı süt
*1/4 su bardağı zeytinyağı (1 küçük çay bardağı)
*1 yemek kaşığı instant maya
*2 çay kaşığı tuz 
*2 çay kaşığı şeker
*3,5 su bardağı un 

*Ara katlar için zeytinyağı


İç harcı

İç harcı sizin zevkinize kalmış ister kıymalı,ister patatesli veya peynirli yapabilirsiniz.
Ben orta boy 4 patatesi haşlayarak, soğan ve az karabiberle kavurdum.

Yapılışı

Bütün malzemeler eğer stand mikseriniz varsa karışıtırma kabına yoksa malzemeleri alıcak büyüklükte bir yoğurma kabına aktarılır hamur kendini toparlayana kadar karıştırılır veya yoğurulur yumuşak ve dağılmayan bir kıvam aldığında aynı eşitlikte bezelere ayrılır (yaklaşık 8 eşit parça).
Her beze tek tek açılır aralarına fırça yardımıyla zeytinyağı sürülerek üst üste konulur ve tek kat olarak büyük bir hamur elde edilir. Eşit parçalara üçgen şeklinde bölünerek içine harcı konulanarak şekil verilir ve tepsiye aralıklarla yerleştirilir.30 dk mayanlaması için dinlendirilir.
180 derecede  20 dk pişirilir.

Afiyet olsun.






Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder